A környezet egészsége is fontos!

Tegyünk ne csak a saját egészségünkért, hanem a Föld bolygó egészségéért is! Éljünk környezetkímélőbb módon! Ezt akár néhány lépésben is megtehetjük. Kis lépésekben, ami nekünk nem nagy áldozat, de a bolygónak hatalmas segítség.

Kettő az egyben: (mind a bolygón mind a mi egészségünk megörzésének érdekében tehetjük)

Járhatunk biciklivel. Remek megoldás lehet, néha akár gyorsabb, mint a tömegközlekedés. Jó választás, kiváló testmozgás. Aközben, hogy testünket eddzük, nem szennyezzük a környezetet fölösleges káros anyag kibocsátásával.

Szelektív szemét gyüjtés:

Csak odafigyelésre van szükség hogy ezt a pontot teljesíthessük. Nem kerül sokba ha az otthon szemétnek ítélt műanyag palackokat szelektíven gyűjtjük. Ahogy az sem nagy erőfeszítés, hogy összegyűjtsük a papír hulladékot szintén külön, hogy hasznosulhasson.

Ha valami nagyobbat szeretnénk:

Ha valami nagyobbal szeretnénk hozzájárulni a Föld egészségének megőrzéséhez, akkor válthatunk napelem rendszerekre. Ma hazánkban pályázhatunk napelem lakossági támogatást. Abból pedig nagyon könnyen 0%-os hitelre tudunk napelem rendszert telepíteni. Ezt a támogatást mint magánszemélyek tudjuk igénybe venni.

Néhány feltételnek azonban meg kell felelnie a családi házunknak. Fontos, hogy figyelembe vegyük házunk hogyan helyezkedik el és milyen körülmények befolyásolhatják az eredményes napelem rendszereket.

Például ne legyenek nagy fák vagy épületek, amelyek árnyékolhatnak. Legalább ennyire fontos a ház tájolása is. A legoptimálisabb, ha dél nyugati vagy dél keleti. Úgy tudjuk leginkább kihasználni a nap jótékony energia termelő képességét, hogy a dőlésszöget is legjobban választjuk meg.

Mindenképpen érdemes érdeklődni hogy milyen lehetőségeink vannak a napelem lakossági támogatást elnyerni. Elhamarkodott döntést ne hozzunk, mindenképpen érdeklődjünk a lehetőségeinkről, akár ezen a napelem lakossági támogatásokkal foglalkozó oldalon is.