Amiért érdemes hátitáskára váltani

Aki ismer, az tudja, hogy mindig is nagyon figyeltem az egészségemre: ha bajom volt, becsülettel ellátogattam a háziorvoshoz vagy a megfelelő szakorvoshoz, gyakorta pénzt és időt, illetve energiát nem kímélve – elvégre, ha az embernek van valami fizikális problémája, már nem úgy tudja elvégezni a napi feladatait, ahogyan azt kellene. Nem mellesleg, ha hagyjuk az aktuálisan jelentéktelen dolgokat felerősödni “majd jó lesz az”-alapon, általában a helyzet nemhogy nem javul, de még romlani is fog, amikor, józan ésszel belátható, hogy jóval nehezebb lesz vele bármit is kezdeni, ha egyáltalán még menthető a helyzet. Tehát az egészségünkre figyelni kell, amennyire csak megtehetjük, punktum.

Ezen megfontolásból látogattam el az ortopédiára, mikor ízületi fájdalmakat kezdtem el tapasztalni, első sorban a hátamon és vállamon, a jobb oldalamra koncentrálva – bár a lábaim sem voltak tökéletesek… Mikor hosszas várakozás után eljött a vizsgálat ideje, az orvos meglepő alapossággal vizsgált meg, ellenben legnagyobb meglepetésemre semmilyen kóros elváltozást nem talált; legalábbis olyat nem, amely magyarázhatná az egyre csak növekvő fájdalmaimat. Nagyon tanakodott, mi legyen a következő lépés, küldjön- e további kivizsgálásokra (és ha igen, milyenre), vagy kezeljük csupán gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító krémekkel és tablettákkal – ellenben jeleztem, hogy utóbbit már alkalmaztam, sajnos tartós eredmények nélkül, így ezt a verziót rövid úton el is vetettük. Már éppen kezdtem kétségbeesni, hogy hányfajta problémám lehet, ami így megnehezíti a diagnosztikát – javaslat: ne nézzetek utána a tüneteiteknek az interneten, tuti, hogy diagnosztizáljátok magatokat valamilyen halálos betegséggel -, mikor a mellettem lévő székre pillantott és meglátta a táskámat.

Tudjátok, az a tipikus, nagy, pakolós női válltáska, amibe egy kiselefánt is elfér egy rakás fél tégla mellé, ezáltal jóformán mindig tele van és az az oldalunk, amelyen hordjuk, rendszerint amatőr testépítővé edz minket – az orvos szeme fel is csillant és közölte, ha a jobb oldalamon hordom, ez a gond forrása, mert a porckorongok és az ízületek, csontok aszimmetrikusan terhelődnek.

Nem mondom, hogy örültem, de legalább meglett a megoldás: hátitáskára kell váltanom válltáska helyett, hogy kiegyenlítsem a gerincemre és az egész testemre nehezedő terhelést. Szedhetnék gyógyszereket, de az okot nem, csupán tüneteket kezelnénk vele, így ennek egyikünk sem látta értelmét, inkább bevállaltam, hogy szert teszek egy új hátitáskára. Ezeket a fejleményeket megosztottam egy barátnőmmel is, aki rögtön ajánlott számomra egy webáruházat, ahol elmondása szerint számos hátitáskát fogok találni és minden bizonnyal megtalálom a nekem megfelelőt.
Hazaérve a laptopom beüzemelése után rögvest nekikerestem a nekem leginkább megfelelő hátitáska megtalálásának, bár be kell vallanom, nem volt túl könnyű: vagy drága, vagy nem tetszik, vagy túl kicsi, vagy… vagy… szóval mindig volt valami olyan gond, ami miatt elvetettem az egyes termékeket. Végezetül, miután minden reményt kezdtem feladni, eszembe jutott barátnőm ötlete, az https://www.annataska.hu/, ahol elmondása szerint a hátitáskák széles választékban elérhetőek, így hát úgy döntöttem, hogy vetek rá legalább egy pillantást – ki tudja? Talán ott fogom megtalálni a “nagybetűs” táskát.

És mikor megnyitottam, azt kívántam, bár hamarabb léptem volna be! Azonnal csoda szép termékeket pillantottam meg, alig-alig győztem átnézni az összes elérhető hátitáskát, amelyik a beállított szűrők alapján szóba került: hiszen ugyan nem panaszkodtam anyagilag, nyilván volt egy lélektani határom az árat illetően, és a preferenciáim is megvoltak, hogy milyen jellegűt szeretnék (sajnos más webshopoknál ennek a kettőnek nemigen volt metszete…) – például kialakításban, anyagban színben; utóbbira is le tudtam szűkíteni a keresést, ami nagy segítség volt. Ahogy az is, hogy a kiadott hátitáskák rendezési elvét is ki tudtam választani, tehát tényleg megkönnyítették a keresést – az oldalra lépve egyébként rögtön ki lehetett választani, hogyha a legnépszerűbb márkák valamelyikéből szeretnénk válogatni, akkor rögtön azokat a termékeket tudjuk nézni.

Minden terméknél megadták a legfontosabb információkat – anyag, méret, szín -, amelyek szintén szerepet játszhatnak a kiválasztás folyamatában. Ahogy bogarásztam az oldalon, kiderült, hogy rendkívül gyors, csupán 1-5 napos szállítási időt is vállalnak már, ráadásul saját árukészletről, így nem kell napokat várni arra – vagy éppen egy örökkévalóságot -, hogy megérkezzen először hozzájuk, majd a már nem biztos, hogy türelmes vásárlóhoz a hátitáska. Szintén nagyon szimpatikus volt, hogy többféle szállítási és fizetési mód közül is lehet választani, de a személyes átvételre is adnak lehetőséget – ennek kifejezetten örültem, amikor konstatáltam, hogy az átvételi pontjuk nincs is tőlem olyan messze; de a szállítási díj is feltűnően baráti a jelenleg általam ismert költségek közül.

És mielőtt elfelejteném: ha előre utalást választ a vevő, akkor addig nem engedik utalni, amíg nem kap egy “kézi”, személyes visszaigazolást, ami ugyan egyrészt kicsit lassíthatja a folyamatot, de biztosan nem utalgat “feleslegesen” a megrendelő, ha a termék hirtelen kifogyott a készletről; de személyes kedvencem, a bankkártyás fizetés is elérhető volt két rendszeren keresztül is, tehát ezáltal pikk-pakk, azonnal rendeztem is a “számlámat” megrendeléskor, amit regisztráció után indítottam el.

Merthogy: felhívják rá az olvasó figyelmét, hogy regisztráció esetén később VIP kedvezményekkel is kedveskednek a vásárlóiknak számára, így megéri regisztrált felhasználóként leadni a rendelést. Ezek alapján ezt és a személyes átvételi lehetőséget választottam, illetve bankkártyával fizettem is, majd kíváncsian vártam a további teendőkre: minden értesítést megkaptam e-mailen keresztül az áruháztól, így amikor tudtam, a megadott időn belül mentem is a rendelt, várva várt, orvos által is nagyon ajánlott táskámért, amit egyébként még bőven az általuk ígért határidőn belül át is tudtam venni. Átvételkor láttam, hogy a minősége kifogástalan, teljesen olyan mint a fényképen és a leírásnak is megfelelt, tehát abszolút semmi okom nem lehetett panaszra az áruházzal kapcsolatban, sőt, borzasztóan örültem, hogy ajánlották nekem és végül innen vásároltam magamnak új hátitáskát.

Többfajta fizetési lehetőség, több átvételi mód, felhasználóbarát felület, hatalmas választék a saját raktárkészletükről – mi kellhet még? Tanulság: máskor hamarabb fogadom meg a barátnőm tanácsát, mint most, hiszen jó pár órát megspórolhattam volna azzal, ha már rögtön ezen a webáruházon kezdet el nézelődni… No de sebaj, mindenképp komoly tanulópénz. Arról meg nem is beszélek, hogy mióta ezt az új hátitáskát használom, a fájdalmaim, ha nem is teljesen, de lényegesen csökkenni kezdtek, tényleg javulófélben vagyok.

Tehát ha ezt olvasod, akkor ez alapján a javaslataim: az egészség fontos, mindenképpen vigyáznunk kell rá és ha bármi problémát érzékelsz, akkor mihamarabb fordulj a megfelelő orvoshoz! Én is időben mentem, ha nem így teszek, akkor lehet, hogy sokkal körülményesebben jöttem volna helyre, de még időben megkaptam az orvosi tanácsot, ami szerencsére helytállónak is bizonyult. A másik pedig: ha táskát szeretnél, nézz fel az Annatáska webáruház oldalára, biztosan nem fogsz csalódni!