Az autó egészségét is őrizni kell

Mióta egészségtudományt tanulok, nem kérdés, hogy az egészség fogalma nagy szerepet játszik az életemben. Előtte azért visszaugrom a gyerekkoromhoz, hiszen a jólét a megszületéstől a halálig fontos tényezője az emberi létnek. Édesanyukám hajtogatta ezt mindig: “Az egészség a legfontosabb; amíg az van, nem érhet semmi baj.” Akkor még nem értettem, hogy az ugyan miért lenne nagyobb érték a családnál vagy a szeretetnél, mára azonban már belátom. Egészség nélkül semmiféle egyéb értéket nem lehet őszintén átélni.

Ahogyan szélesedik a tudásom, annál jobban igyekszem figyelni az összes lehetséges területre. A táplálkozás, a testmozgás, a szociális élet, a mentálhigiéné és a testápolás. Mindehhez sokszor áldozatokat kell hozni, de az egész kárpótlást nyer, hiszen az életminőség összehasonlíthatatlanul megváltozik. Legalábbis ezt tapasztaltam én. Kis lépésekben, de igyekszem sokkal tudatosabban élni. Változatosan étkezni, eleget mozogni, okosan tisztálkodni és a negatív stresszt kezelni. Ezek általában mind rajtam múlnak, és a lehetőséget akárhol megtalálom, hogy véghez tudjam vinni ezeket a kritériumokat.

A gondolataim jelentős részét lefoglalja az életmódváltásom. Ez pedig megfogalmazott bennem több kérdést is, de most kizárólag egy van, amiről írni szeretnék nektek: az autóm egészsége.

Hiszen az autószerelés nem egy olyan tevékenység, amit blogokból és videókból csak úgy pikk-pakk elsajátíthat az ember. Ez vezet el a következő kérdéshez:

Na de akkor kire bízzam az autószervizelést?

Mivel nemcsak magamra, hanem a környezetemre is igényes vagyok, nem elégszem meg a közepes színvonallal. Több ismerősömtől érdeklődtem, akik a Metaautoszerviz.hu oldalát ajánlották tájékozódási pontként, mert mindenki kiváló tapasztalatokat szerzett náluk a szervizt illetően.

Szerencsémre a szolgáltatásaik között szerepelt az autó átvizsgálása. Úgymond a legegyszerűbb szervizre volt szükségem, de tudom, hogy az alaposság sok szakmabeliből hiányzik. Úgy szerettem volna műszaki vizsgára adni az autómat, hogy biztos lehessek benne, minden rendben a kis járgányommal. A gyakorlatban nem érzékeltem rajta semmiféle bakit, de ahogy a Metaautoszerviz.hu-n is írták, előfordulhatnak rejtett hibák, amik tökéletesen kiszűrhetőek ezzel a procedúrával.

Elkezdtem mérlegelni, hogy érdemes-e őket választanom. Meggyőző pont volt számomra az, hogy minden általuk elvégzett javításra garanciát vállalnak. Az alkatrészekkel kapcsolatban gyakran találkozni garancia lehetőségekkel, de ha valaki a munkájára is kínál, az számomra lelkiismeretességet sugall. Természetesen emellett az általuk beszerzett alkatrészekre is jár a garancia. Ez persze nem zárja ki azt, hogy egyénileg beszerzett tartozékokkal is foglalkoznak.

Ritkán találkoztam olyan autószervizzel, ahol a munkálatok előtt árajánlatot küldtek volna. Sőt, szerintem ez mindenki számára ismerős szituáció, hogy az elkészült autójáért visszatérve leesik az álla az ár hallatán, mire a szerelőnek csak ennyi a válasza: “Ja, hát csak ki kellett cserélni még benne ezt, meg azt is.” Azonban az előre elküldött árajánlattal már eleve rengeteg plusz költség kiküszöbölhető. Nyilvánvalóan még így is felmerülhetnek nem várt problémák a javítás alatt, de ezekről azonnal tájékoztatást kap az ügyfelük. Sosem hagynak tudatlanságban, hogy vajon hogyan kapod vissza a kocsidat. De még tuti mindig tudok újat mondani: csak és kizárólag akkor kezdik el a szerelést, ha az árajánlatot visszaigazolod (amit egyébként e-mailben simán el lehet intézni).

Nos, engem itt már eléggé kezdett meggyőzni a Metaautoszerviz.hu azzal kapcsolatban, hogy nem a szokásos autószerviz élményt fogják nyújtani. Magától értetődő, hogy egy szolgáltatást nyújtó vállalkozás igyekszik önmagát fényezni a saját weboldalán. Ők viszont nemcsak nagyotmondó szavakkal dobálóznak, hanem konkrét, jól működő folyamatokról tájékoztatnak.

A Méta Autószerviz halad az igényekkel, és hangsúlyt fektet a digitalizációra. Ilyen a fentebb említett online árajánlat.

Emellett ügyfélközpontúak, és a technikájuk segítségével folyamatosan tartják a kapcsolatot a megbízókkal, ezzel kielégítve az ő igényeiket is. Még fotókat is lehet kérni a szeretett kocsi “kezeléséről”.

Mindig időben tájékoztatnak (egyáltalán tájékoztatnak!!) a következő lépésről, és az adminisztrációt levezénylik ugyanúgy online formában.

Nem utolsósorban lehet időpontot foglalni náluk, így nem kell azon sem aggódni, hogy nem fogadnak akkor, amikor te arra ráérnél.

Szóval, ezeket olvastam a Metaautoszerviz.hu oldalán, és így győződtem meg, hogy teszek velük egy próbát. Időpontot foglaltam hozzájuk az oldalukon keresztül. Az autómat egy 30 pontos listán keresztül vizsgálták át, így megbizonyosodtam afelől, hogy egy kis részlet sem fog kimaradni az átvizsgálásból. Azt meg kell hagyni, hogy mindent olyan precízen és pontosan csinálnak, ahogyan azt írják magukról – közben az árajánlatot is megkaptam, majd az online munkalapuk segítségével valóban nyomon tudtam követni az ellenőrzés eredményeit. Felajánlották, hogy leszervezik és elviszik helyettem a járművet a műszaki vizsgára, aminek külön megörültem, hiszen ezzel is sok időt spóroltak meg nekem.

A műszakin is minden simán ment, a Méta Autószerviz munkatársai semmit sem hagytak ki, és valóban rendben találták az autómat. Az ügyfelekkel való kapcsolattartásuk kiemelendő, akármilyen szolgáltatásról legyen szó. Továbbá tényleg igazán ügyelnek a tisztaságra, és a műhely tökéletesen tükrözi az elvégzett munkájuk minőségét is.

Ezentúl ne állapodjatok meg az “okéssal”, hanem ugorjatok a Metaautoszerviz.hu oldalára és higgyetek a saját szemeteknek! Legyen az autó is egészséges, utánatok!