Az egészség a szájban kezdődik

Szerintem sokan hallották már, hogy az egészség a szájban kezdődik. Ennek a kijelentésnek több értelmezési lehetősége is van. Érthetjük úgy is, hogy az ételt, amit megeszünk elsőként a szánkban érezzük meg, ott ízleljük meg, ott tapasztaljuk meg az állagát, a hőfokát. Abban a pillanatban döntjük el, hogy ízlik-e az étel, fogjuk-e szeretni vagy pedig nem. Fontos figyelni arra, hogy milyen minőségű táplálékot viszünk be szervezetünkbe, milyen a tápanyagtartalma és a vitamin az adott ételben. Fontos, hogy figyeljünk az összetevőkre, nem árt, ha tudjuk honnan származik, kapott-e vegyszeres kezelést vagy a természet volt az egyetlen segítője a növekedése során.

Azonban érthetjük úgy is a címben szereplő kijelentést, hogy nagyon kell figyelnünk a szájhigiéniánkra, a fogaink és ínyünk egészségére. Ez összefüggésben áll a táplálkozással, mert az elfogyasztott étel cukortartalma képes roncsolni a fogainkat. Megtanultuk és szokássá alakítottuk mindnyájan már gyermekként, hogy a rendszeres, napi két, három vagy akár minden étkezés utáni fogmosás mennyire fontos. Így egyáltalán nem mind egy, milyen fogkefével tisztítjuk napi szinten fogainkat.

Az elektromos fogkefe használata az egyik legjobb módszer a szájápolásra. Ha pedig azon dilemmáznál, hogy hol ejtsd meg az elektromos fogkefe vásárlást, akkor remek hírem van, mert nem kell tovább gondolkodni. A BestMarkt webshopja telis tele van jobbnál jobb ajánlatokkal, több, mint 200 elektromos fogkefe közül tud választani az ember. Ettől perszenem kell megijedni, ugyanis a webshopon részletes és érthető tájékoztatást adnak, hogy mi alapján érdemes választani, kinek melyik típus lenne a legmegfelelőbb. Ezen kívül sok hasznos információt lehet még találni a BestMarkt honlapján, természetesen nem csak az elektromos fogkefe vásárlásról.

Az elektromos fogkeféket két fő szempont szerint csoportosítják, először is az elektromos típusa szerint különböztetjük meg az ilyen fogkeféket. E szempont szerint léteznek elemes és újratölthető fogkefék. Érdemesebb az újratölthetőt választani, mivel az költséghatékonyabb és az elemes fogkefe nem túl környezetbarát megoldás, amire nem árt odafigyelni. A másik szempont a fogkefék fejének kialakítása és annak mozgása. Beszélünk forgófejes és szónikus fogkefékről. A forgófejes kefe esetében a fej kör alakú és nagy sebességgel forog, míg a szónikus fogkefe hasonlít egy normál kézi fogkefére, csupán a feje oldalirányban rezeg.

Mivel ahány ember, annyi szájüreg, annyi fogméret létezik, így természetes, hogy nem lenne egyformán hatékony és kényelmes ugyan az a fogkefe minden embernek. Így természetesen létezik kisebb és nagyobb fejű, más keménységű és elrendezésű sörtékkel. Egy jó elektromos fogkefe rendelkezik az alábbi tulajdonságokkal: két perces stopperrel rendelkezik, hogy egyforma időt hagyjunk az alsó és felső fogsorunkra is, kényelmes a fogása, az akkumulátor élettartama viszonylag nagy, könnyen szállítható és kifejezetten hasznos, ha rendelkezik UV fertőtlenítővel. Ezekre mindenképp érdemes figyelni, amikor elektromos fogkefét vásárolunk. Fontos még megemlíteni, hogy az elektromos fogkefe fejét három havonta kell cserélni, higiéniás szempontok miatt, de mivel a normál kézi fogkefét is nagyjából ilyen időközönként kell cserélni, így ez nem jelent hosszabb távon nagyobb kiadást.

Ezen a webshopon a lehető legkönnyebb a vásárlás, kizárt dolog, hogy valaki ne találná meg a számára legjobb elektromos fogkefét. Van gyerekeknek való, vannak csomagajánlatok, több árkategóriában és a kínálat folyamatosan bővül. A megrendelt termékek többségére biztosítanak gyártói garanciát, valamint házhoz is szállítják a rendelésünket, ha az nekünk kényelmesebb. Ne feledje senki, hogy az egészség a szájban kezdődik!