Az egészség mindenek előtt

A nagymamám 40 évig volt körzeti ápoló egy kis faluban. Ebből kifolyólag mindig sokat hallgattam az egészségünk fontosságáról szóló ódákat. Néha már azzal játszottunk, hogy megmérettem vele a vérnyomásomat és sorba rendeztem a gyógyszereit. Ő volt az, akit mindenki ismert a faluban és a környező településeken is, ahova biciklivel járt át gyógyítani a betegeket. Szinte nincs ma olyan felnőtt, akinek nem adott volna a mamám injekciót, vagy ne írt volna fel neki gyógyszert. Miután ő nagyon egészség centrikus volt és családcentrikus is, mindig nagyon odafigyelt ránk, arra, hogy mennyit mozgunk, mit eszünk, mit iszunk, mit csinálunk. Bármikor, ha éppen nem éreztem jól magam, hívtam őt és ellátott tanácsokkal. Anyummal és apummal Pesten laktunk, ez idő alatt volt az, hogy a mamát hívtuk fel, ha valami bajunk volt, és ő mindig segített. Aztán a szüleim elváltak, majd nem is olyan rég sajnos a mamám elment közülünk.

Eléggé mélyen érintett minket anyummal, akivel ugye ketten maradtunk. Anyumnak volt az édesanyja a mama. A házat, ahol lakott a papámmal ketten építették fel, anyum és a húga is ott nőttek fel, így nehezen tudtak volna megválni tőle. Ezért anyummal eladtuk a pesti lakást, majd oda költöztünk, persze volt egy kis felújítás is előtte. Eleinte kicsit fura érzés volt ott lakni, de így 2 év távlatából már jól érzem magam ott. Ugyanígy van vele anyum is. Mint, ahogy azt fentebb is írtam, a mamám eléggé belénk nevelte, hogy az egészségünkre figyeljünk oda. Éppen ezért kezdtünk el anyummal online rendelni gyógyszereket, mert úgy gondoltuk, hogy érdemes betáraznunk és a falu legszélén van a gyógyszertár, ami elég rossz nyitva tartással rendelkezik. Elkezdtünk eleinte nézelődni a neten, hogy milyen oldalakról tudnánk rendelni vény nélkül kapható gyógyszereket. Volt bennünk egy kicsi félsz, nehogy valami illegális oldalra tévedjünk és megüssük a bokánkat.

Szerencsére rátaláltunk a prevenciopatika.hu oldalra. Itt egyből szemet szúrt nekünk az, hogy egy kattintással megnézhető, hogy ez egy ellenőrzött gyógyszertár-e és látszik, hogy sok figyelmet fordítottak a bizalomépítésre.

Mi anyával először ACC 600 pezsgő tablettából rendeltünk, mert az sokszor szokott kelleni nekünk. Hamar világossá vált számunkra, hogy jobban megérné az, ha több mindent rendelnénk, mivel 10 ezer forint felett ingyenes a kiszállítás. Ezért még több ACC 600 long pezsgő tablettát rendeltünk. Nagyon részletes leírás található meg a honlapon az ACC 600-ról, és mint azt később láttuk is, a többi terméknél is hasonlóan kielégítő és informatív tájékoztató van csatolva az egyes gyógyszerekhez, ha oda kattintunk. Ezen kívül, ami még nagyon tetszett nekünk az nem más volt, mint a blog. Több oldalnyi tartalmas és hasznos bejegyzés van a blogon, amik mind az egészségről szólnak és sok új információval szolgáltak, sokat tudtunk tanulni ezekből is.

Meg is rendeltük egyébként az ACC 600-at, ami 2 nap alatt nálunk is volt. Nem is csoda, hiszen Magyarország leggyorsabb online patikája az övéké, a prevenciopatika.hu-é. Méltán érdemelte ki ezt a címet, hisz tényleg gyors a reagálás mindenre, és hamar megkaptuk azt, amit szerettünk volna, és mint mondtam, a kiszállításért így nem is kellett fizetni. Ezek miatt bátran ajánlom bárkinek, hogy próbálja ki, mert praktikus, kényelmes, megbízható és mindenek előtt nagyon gyors is.

Anyummal amúgy azért szoktunk ACC 600 long pezsgő tablettával így beraktározni, mert gyakran köhögünk, és van ilyen sűrű, viszkózus váladékunk, aminek a feloldására nagyon jó az ACC 600 pezsgő tabletta. Ezeken kívül jó még szinte bármilyen légúti megbetegedésre is, nem is drága, és mint tudjuk most már, könnyű beszerezni is.

Amióta használjuk a Prevenció webpatikát, sokkal könnyebb az életünk, hiszen meg se kell mozdulnunk, bőven elég a kanapéról egy film reklámja alatt megrendelni aztán várni, hogy mikor érkezik meg a kis csomagunk. Én úgy gondolom, hogy ezek nem csak a kényelemről szólnak. A mamám például biztosan imádta volna, hogy otthonról meg tudja rendelni a gyógyszereit, amik például vény nélkül kaphatóak voltak, mert nem kényelmi szempontból lett volna jó ez neki, hanem azért, mert már nehezen tudott mozogni így 70 év körüli korban és mi is rengeteget segítettünk neki, hogy ne kelljen annyira megterhelnie magát. Sajnos ő pont lemaradt az ilyen online dolgokról, mert a webes gyógyszerrendelés, vagy éppen az a szolgáltatás, hogy neten keresztül lehet bevásárlásokat csinálni. Nagy segítség lett volna ez neki, ebben teljes mértékben biztos vagyok.

Egyébként eszembe jutott, hogy a prevenció patika honlapján a betegeknek szóló tájékoztató mennyire is volt részletes, milyen dolgokra tértek ki. Először is arról van szó, hogy milyen típusú gyógyszer is az ACC 600 long pezsgő tabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható. Utána az alkalmazás előtti tudnivalókról van szó, majd ezt követi az a rész, amiben leírják, hogy hogyan is kell alkalmazni az ACC 600 long pezsgő tablettát. Majd a végén a lehetségesen fellépő mellékhatásokról ejtenek szót a betegeknek szóló tájékoztatóban és végezetül, hogy miként és hogyan is érdemes tárolni otthonunkban az ACC 600-at. Habár nincs sok fejezet, de eléggé aprólékos és részletes, szóval biztos vagyok benne, hogy ha valaki ezt elolvassa, akkor nem maradnak megválaszolatlan kérdései ezzel kapcsolatban. De ha mégis akkor, mint azt már jól tudjuk a reklámokból. Meg kell kérdeznünk a kezelőorvosunkat, vagy a gyógyszerészünket, hisz csak ekkor lehetünk teljesen nyugodtak, bár azért az ACC nem egy durva gyógyszer, de minden eshetőségre felkészülve, tartsuk ezt a részt is fejben.

Én úgy gondolom, hogy anyummal ketten elég jól oda tudtunk figyelni az egészségünkre azóta, amióta ketten vagyunk és a mamám is biztosan büszke lenne mind a kettőnkre, ahogy élünk most. A vérnyomásmérőt még mindig nem raktuk messzire, és lassan már egy kisebb gyógyszertár van nálunk is a polcon, mert már annyi mindent rendeltünk azóta a prevenciopatika.hu weboldalról. Mindig időben jött meg az a csomag, amit éppen rendeltünk, szóval egy árva szavunk nem lehet igazából. Annyi a gond csak vele, hogy túl későn jöttünk rá, mennyire remek dolog is ez. Szerencsére betegek ritkán vagyunk, de ez a mamám által belénk nevelt életmódon kívül még a prevenció patikának is köszönhető, hisz náluk a vény nélkül kapható gyógyszerek vannak, és éppen hogy ezekkel tudjuk megelőzni azt, hogy lebetegedjünk. Mi, hogyha teljesen őszinték akarunk lenni, semmi kifogásolhatót nem tudunk mondani a prevenciopatika.hu-val kapcsolatban, hisz maximális volt az elégedettségünk az elején és még most is. Úgy gondolom, hogy nagyon ritka manapság ilyen céget, ilyen webpatikát találni, ahol így állnak az emberhez és ilyen mértékben lehet rájuk számítani, főleg az életünk egy ilyen fontos részéről van szó, mint az egészségről.