Az internet hatalma

Ma már bármit megtalálhatunk, vagy elérhetünk az internet segítségével. Te használsz sűrűn internetet?

Mire is jó

Ma már az általános iskolában is tanulnak alsó osztálytól kezdve informatikát, ahol megtanulják azt, hogy hogyan is kell használni a számítógépet, mire jó, sőt a kezelését is megtanítják. Én igen hasznosnak találom ezt a dolgot, mert ma az egyik legnagyobb dolgok egyike ez. A gyerekek pillanatok alatt megtanulják kezelni ezt az eszközt. Te tudod már megfelelően használni?

Ha az időm engedi, sokszor böngészek. Minden félét, van hogy csak egy jó receptet keresek, de az is előfordul, hogy csak unalom űzőnek használom.texture-1362879_640

Persze ha valamit keresek, ma már az az első, hogy az egyik keresőben teszem ezt, nem pedig a könyvekben. Sajnos azt kell hogy mondjam, a könyvek ideje lejár lassan. Sajnálom, mert én szeretem a könyveket, még néha vásárolok is, de ma már ezek is fent vannak az interneten.

Mindenkinek kell számítógép

Azok a gyerekek, akik nem rendelkeznek az otthonukban számítógéppel, igen is hátrányban vannak a többiekkel szemben. Az én gyermekeim általános iskolások. Az egyik első osztályos, a másik pedig hatodikba jár. Sok esetben kapnak olyan feladatot, hogy az internet segítségével kell megkeresniük. Vagy ki kell gyűjteni, kimásolni, vagy mondjuk az oldal nevét feljegyezni, ahol a keresett dolog található. Kérdem én, hogy azok a gyerekek, akik nem rendelkeznek számítógéppel, hogyan csinálják meg ezt? Ők hátrányban vannak a társaikkal szemben.

Minden ami internet

Azért azt is be kell hogy valljam, hogy igen csak kényelmes, ha csak valamit keresek, hogy felnyitom a gépet, és már meg is találom. Vagy ha valami érdekel, és kérek folyamatosan tájékoztatást, vagy egy értesítő levelet, akkor meg egyszerűbb a helyzet. Kapok egy egyszerű értesítő levelet: érdeklődjön náluk! Te használod napi rendszerességgel?

Azt hiszem az lenne az igazságos, ha minden háztartásba lenne egy számítógép, és internet. Hallottam már kezdeményezést, hogy szeretnének ilyet, de még nem valósította meg senki sem.