Azt gondolom, nem túlzok, ha azt mondom, hogy a szappan az egyik legfontosabb dolog, aminek otthon kell lennie

Bár ez elég triviálisan és viccesen fog hangzani, de néha azért nem árt elismételni azt a régi mondást, miszerint „a tisztaság fél egészség”. Ennek megfelelően próbálom én magam is alakítani az életemet, elvégre nagyon nem árt, ha az ember valóban a lehető összes alkalommal és napon alkalmas arra, hogy élje az életét. Ehhez meg elengedhetetlen az egészség, így pedig már el is jutottunk odáig, hogy milyen fontos is a megfelelő tisztálkodás. A dolog már az alapoknál elkezdődik, méghozzá ott, hogy kell legyen a háztartásban megfelelő mennyiségű szappan és egyéb tisztálkodó szer is. Nekem például elég fontos, hogy mindig tartok otthon jó pár tusfürdőt is a szappan mellett, elvégre igen kellemes tud lenni, ha néha váltogatni tudod az illatodat az egyes fürdések között. Azt gondolom, ennyi fényűzést azért megengedhetünk magunknak, legalábbis remélem.

Minden esetre tehát számomra az az egyik alaptézis, hogy az egészségünk megőrzéséhez a legfontosabb, hogy tudjunk megfelelően tisztálkodni. Gyerekkoromban mindig nyűgnek tartottam, hogy folyton szappannal traktáltak a szüleim, elvégre is mennyire érdekel egy kissrácot az, hogy a szülők szerint fontos dolog a kézmosás? Egész nap kint vagy, a földet fogdosod meg minden egyéb koszos dolgot az udvaron, mégsem leszel beteg, akkor miért kéne épp a bemenetelkor megmosni a kezünket szappannal? Aztán persze ahogy az ember kicsit tovább nő már nem tulajdonít ennek akkora jelentőséget, meg amúgy is, addigra már elmondható, hogy a szülők győztek ebben a kérdésben és nem is nagyon lehet ezzel vitatkozni, az életünk rutinjává válik már az, hogy minden egyes alkalommal engedünk a belső kisangyalnak, amelyik azt mondja, hogy menj és mosd meg a kezedet. Ráadásul nem sokkal később ez már nem is szükséges, mert ösztönösen rájövünk, hogy nem lesz örökké olyan erős az immunrendszerünk, hogy mindent kibírjon. Persze, továbbra sem azért leszünk feltehetően betegek, mert a kertben összefogdossuk ugyanazt, mint régen, de nem árt az óvatosság, egyesek szerint húsz éves korunk után már csak romlik az egészségünk és vele együtt az ellenálló képességünk, úgyhogy nem is nagyon érdemes azon merengeni, hogy mennyi értelme van elkezdeni egy kicsit odafigyelni arra, hogy a higiénia kellőképpen biztosítva legyen számunkra.

Ennek érdekében, ha megoldható mindig felhalmozom kicsit otthon a dolgokat. Mármint olyan ember vagyok alapból, aki szereti, ha nem hirtelen kell elrohannia, ha kifogy valami, azért igyekszem minél előbb gondoskodni arról, hogy ne érhessenek meglepetések. Az egyik legnagyobb mértékben fogyó eszköz pedig a szappan, tekintve, hogy immáron nem csak egyedül lakok és mondjuk evés közben is előfordul, hogy kissé ragacsos lesz az ember keze és hasonlók, úgyhogy nem is igazán tart ki egy tubus sokáig. Egyébként jobban szeretem a folyékony verziót, ami nem készít sivatagot a kezünkből használatot követően és valahogy amúgy is jobban néz ki, mint a szilárd testvére, ami kellő mennyiségű használat után már egész egyszerűen mindent magán hordoz. Gyakorlatilag lenyomozhatóvá válik még az is, hogy mibe nyúltunk bele két hónappal korábban.

Így hát elmondhatom, hogy a szappan, mint olyan nálam nagyon fontos kellék a háztartásban, ami talán egy elnézhető dolog. Bár nem vagyok annyira tisztaságmániás, mint a cikk alapján tűnhet, ezt azért leszögezném, de igyekszem magamat minél jobban tisztán és ezáltal egészségesen tartani!