Egészséges konyhabútor

Mit is jelent ez? Mitől lehet egészséges a konyhabútorod?

Szeretnél egészségesebben táplálkozni, gondolom. Hisz ki ne akarna? De hogy akarsz egészségesen táplálkozni, ha a konyhabútorod tele van cukorral, keményítővel és fehér kenyérrel?

Minden a bevásárló lista megírásánál kezdődik, a vásárlásnál folytatódik és a konyhabútorba való rakodásnál ér véget. Ha megvetted és van otthon fehér cukor, úgyis azt teszel a kávédba, mondván pénzkidobás lenne és el kell fogynia. Próbálj úgy összeírni egy bevásárló listát, hogy minden táplálkozásodhoz szükséges dolgot helyettesíted az egészséges megfelelőjével. Mire gondolok?

Fehér cukor helyett vegyél barna vagy nádcukrot. Fehér kenyér helyett pedig rozskenyeret. Nagyon nem mindegy ugyanis, hogy mivel töltöd meg a spájzodat, hűtődet, konyhabútorodat, majd a bendődet!

Én a párommal lakom együtt és habár csak 1 hónapja élünk együtt, egy háztartásban, már most egészségesebben étkezem, hisz a konyhabútorunkban csupa olyan étel van, ami jót tesz a szervezetnek. Méregtelenítő teától kezdve minden. Eleinte kicsit azért ódzkodtam ettől a dologtól, de aztán megtetszett ez az új táplálkozási forma. Egyértelműen érzem, hogy javult a közérzetem is és látszólag is jobb bőrben vagyok, amit még a barátaim is megjegyeztek, akikkel bizony gyakran találkozom, mégis észrevették napról napra a változást az alakomon.

Ezen felbátorodva a többi barátom is elkezdett egészségesebben táplálkozni, és mint egy újévi fogadalomként megalapítottuk az egészséges konyhabútor mozgalmat, amit több hónapja csinálunk már. Ők is hasonlóképpen vélekednek. Jobb lett a közérzetük, kipihentebbnek érzik magukat és szimplán úgy érzik, sokkal jobb bőrben vannak, mint akkor, amikor még nem figyeltek tudatosan a táplálkozásukra, nem nézték, mi miből készül és mértéktelenül fogyasztottak.

Ma már mindnyájunk konyhájában egészséges ételek és italok vannak. Persze ahhoz, hogy valaki fitt lehessen és az is maradhasson, mozgásra is szükség van, hisz csak akkor lesz teljes az egészséges élet. Ha nem is mozogsz, de egészségesen táplálkozol, az már fél siker. De ne feledd, kell hozzá mozgás is, így lesz teljes a folyamat.