Egy jó székhelyszolgáltató elengedhetetlen a cégünk működéséhez

Az egészség egy nagyon sokrétű téma, amiről más korszakok más emberei mindig különböző véleményeken voltak. Ezt a változatosságot egyébként saját magamon is éreztem. Mikor fiatal voltam, csak az orvostudományban hittem. Minden más csupán varázslat és csalás volt. Ahogy azonban előjöttek olyan belső problémáim, amikre ezen a módszeren keresztül nem találtam megoldást, elkezdtem másfelé is kacsintgatni.

Az alternatív gyógyászat világa nagyon szerteágazó és eléggé összezavaró. Nehéz olyan szakembert találni, akiről tényleg azt mondhatjuk, hogy autentikus. Sokszor még a jóindulat is meg van bennük, ettől függetlenül, azok a módszerek, amiket ajánlanak, sokszor valóban veszélyeztetni tudják az embert. Ettől függetlenül nagyon sokat köszönhetek ezeknek az irányzatoknak. Egyszerűen csak úgy gondolom, hogy érdemes mértékkel lenni az irányukban.

Talán a legjobb az, ha az ember az alternatív és a hivatalos gyógyászatot nem úgy nézi, mint egymást kizáró irányzatokat. Mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai. Aki pedig képes mindkettőt megfelelően kihasználni, az kapja meg talán a lehető legtöbb dologra kiterjedő gyógyászati szolgáltatást. Érdekes egyébként, hogy ebben is mennyire duális a felfogásunk. Vagy ez, vagy az. Ezt különösen azért sajnálom, mert sokszor édesapámmal nem tudom megértetni magamat, mikor mindent a természetgyógyászat alapjaira fektet. Lehetne ő azonban a másik véglet is, és pont ugyanannyira egysíkú lenne a kommunikáció.

A módszereken kívül azonban beszélnünk kell arról is, hogy mennyire fontos az egészség. Én most ezzel nem azt akarom mondani, hogy az egészség minden, inkább elgondolkozni, hogy meddig érdemes küzdeni érte. Szerintem ebben is az a fontos, hogy az ember elfogadó és realista legyen. Nem fogjuk tudni mindig megtartani az egészségünket. A saját példámon keresztül tudom, hogy mennyi stresszt tud hozni az életbe, ha folyamatosan azon aggódsz, hogy megfelelően étkezel-e. Természetesen nem szabad elveszteni a kontrollt, viszont az sem normális, ha valaki hihetetlen módon szégyelli magát, csak azért, mert megevett egy tábla csokit úgy, hogy utána nem ment el rögtön edzeni.

Rengeteg potenciált láttam ezekben a gondolatokban, úgyhogy arra jutottam, hogy nem is lenne rossz ötlet egy olyan céget alapítani, ami ezzel a témával foglalkozik. A székhelyszolgáltatás volt csupán probléma, de nemsokára ez is el tudtam intézni, miután egy ingatlanos barátom azt mondta, hogy nézzek fel a Topcégalapítás oldalára. Hozzátette azt is, hogy tisztában van vele, hogy még kezdő vállalkozó vagyok, de itt annyira körültekintően magyarázzák el  a székhelyszolgáltatás igénylésének a menetét, hogy biztosan nem lesz félreértés. Nagyon szoktam adni ennek az embernek a szavára, úgyhogy végső tesztként beírtam, hogy székhelyszolgáltatás, és meglepő módon tényleg a Topcégalapítást adta ki elsőre erre a kulcsszóra.

Annyi bizonytalanságtól szenvedtem ekkor még. Nem véletlen hatott rám annyira döbbenetesen, mikor rákattintva a székhelyszolgáltatás feliratra, egy olyan oldalra kerültem, ahol látszólag minden könnyen elérhető és megérthető. Nagy dolog egy cég megkezdése, a Topcégalapítás azonban azt mutatta számunkra, hogy nem lehetetlen. Különösen akkor nem, ha az ő segítségüket kérjük hozzá. Nem hagyhatom figyelmen kívül azt, hogy mennyire modern volt az oldal kinézete. Emlékszem, hogy mennyi bénán összerakott honlapon jártam már, itt azonban rögtön úgy érezhettük magunkat, hogy egy profi helyre jöttünk. Tetszettek a lágy színek, amik stílust kölcsönöztek neki és akkor még egy szót sem szóltam arról, hogy miként volt kialakítva az oldal.

A székhelyszolgáltatás részleg a felső menüből elérhető, ha valamiért a Topcégalapítás kezdőlapjára érkeznénk és nem rögtön erre a részlegre. Egyébként, ahogy a nevéből is lehet már sejteni, a Topcégalapítás nem csupán székhelyszolgáltatás tevékenységkörben mozog. Ettől függetlenül, a székhelyszolgáltatás részt is nagyon vonzóvá tehetik azoknak, akik csak céget jönnek alapítani. Ha náluk alapítjuk a céget és mellé igénylünk székhelyszolgáltatást, akkor a cég alapításának procedúrája ingyenes lesz. Szerintem ez egy nagyon kivételes ajánlat, különösen kezdő vállalkozók számára, akiknek minden egyes forint fontos lehet.

De térjünk vissza arra, hogy mit tudnak ajánlani számunkra székhelyszolgáltatás témában. Minden cégnek szüksége van erre, viszont kevesen tudják, hogy mennyire fontos az, hogy a székhelyünk jó helyen legyen. Természetesen az is nagyon fontos, hogy ki az, aki ezt számunkra biztosítja, de most már gondolom rájöttetek, hogy mennyire egy megbízható cég a Topcégalapítás. Arra voltam már csak kíváncsi, hogy mégis hol érhető el ez a székhelyszolgáltatás. Többrétű választ is kaptam, de elsőként kitérnék a tájékoztatóra, amit a székhelyszolgáltatással kapcsolatban biztosítottak számunkra.

Tehát, ha rákattintunk a székhelyszolgáltatás menüpontra, akkor végigolvashatunk egy nagyon részletes tájékoztatót. Erre nekem feltétlenül szükségem volt, mivel egy csomó dologban még bizonytalan voltam. Sikerült egyébként teljesen eloszlatniuk azt az aggodalmamat, hogy túlzottan száraz lesz a szövegezés és nem fogok érteni belőle semmit. Ez azonban nem így volt, ráadásul a másik félelmem, hogy rosszul lesz tagolva, ugyanúgy kámforrá vált. Az egész szövegen egy dolog érződik: a vevő tájékoztatása a legfontosabb. Nem próbálnak átverni minket, vagy a sötétben tartani a székhelyszolgáltatás bizonyos aspektusaival kapcsolatban. Egyenesen és őszintén beszélnek hozzánk, ráadásul úgy, hogy mindenki számára érthető legyen.

Nekem nagyon tetszett ez a hozzáállás, sokat azonban nem ért volna, ha a székhelyszolgáltatás nem olyan helyeken lett volna elérhető, ami minden vállalkozó számára vonzó. Három lehetőség közül tudtunk választani. Külön tetszett, hogy mindegyik lehetőséghez volt kapcsolva egy kis térkép. Így kényelmesen és pontosan meg tudtuk nézni, hogy a székhelyszolgáltatás hol érhető el. Két székhelyet biztosítottak Budapesten. Az egyik a budai oldalon, a másik pedig a pestin. Nekem már ebből is az tűnt ki, hogy a Topcégalapítás mennyire ismeri az embereket. Elvégre minden budapestinek van egy preferenciája azzal kapcsolatban, hogy a város melyik oldalát kedveli jobban. A városrészeken belül is kiváló helyen voltak a székhelyek. Nem kell attól tartani, hogy valami ijesztő mellékutcába lennénk bedugva.

Volt azonban egy harmadik lehetőség is, amire most röviden kitérnék. Ez pedig Újlengyel volt. Sokan furcsának tarthatják az előző két, fővárosi helyszín után, hogy miért pont erre a kis településre esett a Topcégalapítás választása. Megsúgom, nem csak a Topcégalapítás, de a nagy multik is rendszeresen ide telepítik a székhelyüket. Erre az a fő okuk, hogy Újlengyel területén komoly adókedvezmények érhetők el. Ezt pedig nem érdemes figyelmen kívül hagynia egyetlen vállalkozónak sem. Nem számít, hogy kezdők, vagy profik.

Az összes dolog azonban, amit korábban felsoroltam, nem ért volna semmit, ha a székhelyszolgáltatással kapcsolatos ügyintézés nem ment volna gördülékenyen. A Topcégalapítás kitett magáért ezen a téren. A telefonban nagyon komolyan éreztették velem, hogy figyelnek rám. A székhelyszolgáltatás lebonyolítása nem egy egyszerű folyamat, én azonban egy pillanatig sem éreztem azt, hogy valamilyen döntésből kihagytak volna. Mindig nyitottak és türelmesek voltak velem, úgyhogy nagyon meg voltam elégedve a szolgáltatásukkal.