Életmódváltással egybekötött új lakásbiztosítás

Van az a pont, amikor az ember elgondolkodik azon, hová is tart az élete. Ez általában negyven éves kor körül szokott eljönni, persze van, hogy korábban, és olyan is, hogy később jelentkezik. Nálam harmincöt évesen jött el a felismerés: nagyon gyorsan változtatnom kell az életemen, mert a szakadék felé robogok. Egészségtelenül élek, nem figyelek a környezetemre, azaz mintha bedobtam volna a gyeplőt a lovak közé. Ez így nem mehetett tovább. Változtatnom kellett, de sürgősen, különben előbb a kiégés, utána a korai halál várt volna rám.

Sajnos az a helyzet, hogy képtelen voltam elengedni a zajos fiatalságot. Az idő haladt előre, én pedig álltam, mint a pózna a sivatagban, és éltem egyik napról a másikra, mintha nem lenne folytatás. Ittam, dohányoztam, egészségtelenül étkeztem, igénytelen voltam a lakásomra, körülbelül azért jártam be dolgozni, hogy legyen miből fizetni a számlákat, meg fedezni tudjam az ivást és a füstölést. A barátaimmal, isimerőseimmel egyre kevesebbet találkoztam, pedig többször mondták, hogy aggódnak értem, de én nem foglalkoztam vele. Voltak persze intő jelek, de néha nemigen tudtam, hogy mihez is kapcsolódnak. Például egyszer egy régi kedves ismerősömtől egy e-mailt, amiben csak annyi szöveg volt, hogy „nézd meg, és gondolkodj!” és egy link, https://www.pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztosita amit igazából meg se nyitottam, csak elkönyveltem tolakodásnak. Minek nekem lakásbiztosítás, gondoltam, biztonságban van ez így is.

Egyszer aztán megtörtént a baj. Egy este olyan részegen jöttem haza, hogy járni alig bírtam. Valahol bulizni voltam, és még a szokásosnál is jobban elszaladt velem a ló. Fogalmam sincs, hogy mennyit ihattam, de az biztos, hogy sokkal többet, mint amennyi még tűrhetőnek lenne mondható. Valószínűleg megpróbáltam kijutni a fürdőszobába, de a küszöbön elbotlottam és elestem. A mosdókagylóba kapaszkodtam hirtelen, de a súlyomtól kiszakadt a falból, én pedig fejjel a földre estem. Nem tudom, meddig voltam eszméletlen, de arra ébredtem, hogy egy víztócsában fekszem, megalázó állapotban, sajgó fejjel. Ahogy magammal rántottam a mosdókagylót, az részben kiszakadt a falból, és a csap is megsérült, szivárgott belőle a víz. Eljutott a tudatomig, hogy sokkal rosszabbul is járhattam volna, eltörhetett volna a csontom, eláraszthattam volna a lakást. Hirtelen egyik pillanatról a másikra kijózanodtam, és akkor, ott megfogadtam magamnak, hogy változtatok.

https://www.pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztosita

Letettem az italt, eldobtam a cigarettát, és szépen apránként sportolni kezdtem. Nagyon nehezen ment, de elkezdtem rendbe rakni az életemet. Sok mindent kellett átgondolnom, mindenek előtt azt, hogy mennyire nem éltem eddig biztonságban. Például az is villámcsapásként ért, hogy hosszú évek óta nincs lakásbiztosításom. Rémlett a https://www.pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztosita link, amit még hónapokkal korábban küldött a barátom, és annak tudatában, hogy ha kicsit szerencsétlenebbül esek, akár komoly vízkárt is okozhattam volna a lakásomban, felkerestem a javasolt oldalt. Szerencsére egy remek biztosító oldala volt, ahol nagyon sok mindenre kiterjedő lakásbiztosításokat kínálnak. Így, hogy már nem költöttem el azt a horribilis összeget italra meg cigire, úgy gondoltam, hogy megengedhetek magamnak akár egy drágább csomagot is, hiszen a lakásom az egyetlen vagyonom, illene vigyázni rá. Ki is néztem egy teljes körű lakásbiztosítást, amit nem sokkal később meg is kötöttem. Innentől kezdve ha bármi történik, annak nem én leszek az okozója, és be leszek biztosítva.

Azóta már felkerestem az ismerősömet, aki a https://www.pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztosita linket küldte nekem a sokatmondó üzenettel, és megköszöntem neki, hogy megkímélt a felesleges keresgéléstől. Hosszú felépülés vár rám még így is, de jobban érzem magam, mint valaha, és ha más nem is, de legalább a lakásom be van biztosítva.