Félrement csomagból lett a szerencsém

Egészségboltom van, szóval nagyon képben vagyok a helyes táplálkozással, különböző étrendekkel. Sok különböző igényű ember jár hozzám a boltba, gyakran tanácsot is kérnek, amit viszont nem mindig tudok adni. Nem vagyok dietetikus, csak egy táplálkozási tanácsadói végzettségem van. Ez sok mindenben segít és sok mindenre fel is jogosít, de egy cukorbeteg vagy egy inzulinrezisztens ember teljes étrendjét azért nem én fogom összerakni ott a boltban.

A vállalkozásomat most már 5 éve vezetem, úgyhogy egészen belejöttem az egyéni vállalkozás rejtelmeibe. Van néhány alkalmazottam is, akikkel szerintem szuper kis csapat vagyunk. Nem volt mindig könnyű azért ez az út. Az elején sok buktatóval találkoztam, mert nem értettem még a dolgok pénzügyi, számviteli részéhez, se a jogi részéhez. Ezt aztán idővel behoztam, főként barátok segítségével és autodidakta módon az internetről is sokat tanultam.

A termékeimet a boltba általában ugyanattól a szállítótól vásárolom meg, aki a gyártótól hozza nekem a liszteket. Legutóbb azonban valami furcsaság folytán a rendelésemet egy sima GLS futár hozta. Azaz hozta volna, ha szegény srác nem bénázza el. Már a csomag alakjából sejtettem, hogy tévedés lesz. Egy nagy, viszonylag lapos, téglalap alakú csomagot akart a kezembe nyomni. Hát a lisztjeim biztosan nem ebben a csomagban vannak, gondoltam. A srác elmagyarázta, hogy most a depóban kisebb káosz van, nem is neki kéne szállítania, de hát őrjöngenek a főnökök… Mindjárt hozza a csomagom! Szerencsére másodszorra már megtalálta a nevem és a cím alapján a hozzám tartozó nagy kartondobozt. A másik, kisebb csomag pedig a szomszédba ment. Egy nagy, színes matrica volt ráragasztva, amin ez állt, lolmarkt.hu/egyedi-polo. Ugyan tudtam, hogy ezek a csomagok bizalmas dolgok, mégsem bírtam megállni, és rákérdeztem, hogy mégis mi lapul a zacskóban. A srác könnyedén elárulta, mert mint kiderült, teljesen ártatlan és abszolút nem üzleti jellegű a csomag tartalma: egyedi pólók a LOLmarkt-tól. Amikor értetlenül néztem rá, akkor elmagyarázta, hogy ez egy magyar cég, akik egyedi pólókat nyomtatnak. Azt mondta, szinte minden nap szállít ki ettől a cégtől országszerte, egyre népszerűbb a szolgáltatásuk.

Üzleti szempontból főleg, de személyesen is elkezdett érdekelni ez a cég, úgyhogy rákerestem. Rendkívül megtetszett a koncepció! A LOLmarkt egyedi feliratokat nyom pólókra különböző témákban. Lehet választani a honlapjukról is, vagy kérni teljesen sajátot. Ezenkívül pedig bögrékre és más ajándéktárgyakra is nyomnak mintákat. Sajnos az én közelemben nincs üzletük, pedig az olvasható az oldalukon, hogy személyesen befáradva akár 5-10 perc alatt el tudnak készíteni egy-egy ajándéktárgyat. Azért ez nagyon remek tudna lenni amikor valakinek elfelejtek ajándékot venni egy szülinapi bulira vagy hasonló…

A honlap átlátható és alapos, szuperül le van írva a fizetés és a szállítás menete is, illetve a méretcsere is, ha ilyenre sor kerülne. Bár kétlem, mert annyira érthetően és jól van illusztrálva a méretek helyes kiválasztása. Gyakori Kérdések is helyet kapott az oldalon, ezt külön díjazom. Ezáltal gyanítom az ügyfélszolgálatosok sem kapnak felesleges kérdéseket, amiket könnyedén meg lehet tudni a LOLmarkt.hu-ról is.

Nagyon szimpatikus a LOLmarkt már csak azért is, mert ők is, akárcsak én, egy kisebb vállalkozásból nőtték ki magukat akkorára, hogy ma már 10 helyen van az országban üzletük. Igaz, ez egy fordítva való fejlődés volt, mint az enyém. Én szeretnék belevágni az online értékesítésbe. Ők a webshop felől érkeztek meg a fizikai üzletek létrehozásáig. Viszont mindenképpen példaértékű a munkájuk, főleg ilyen fiatal csapatként. Sokat tanultam a honlapjuk böngészéséből. És ami a legfontosabb: kitaláltam, hogy az alkalmazottaimnak és persze magamnak is rendelek egy új pólót! Szerintetek mi legyen rajta a felirat?