Gratulálunk a gyógyulásodhoz!

„Isten hozott újra itthon, drága barátném!” Ez a szöveg fogadott jó pár évvel ezelőtt egy bögre kávéra csíptetve, mikor rövid kórházi tartózkodásom után hazatértem. Sógornőm fogadott ezzel a meglepetéssel, mert tudta, hogy számomra az egyik legfontosabb dolog a kávé. A kórházban pedig lehetetlen hozzájutni egy tisztességegesen megfőzött kávéhoz. Pedig egy jól elkészített kávé az egészségünkre is pozitívan hat. A kedveskedés mellett, sógornőm, ezt is üzenni szerette volna nekem. Hogy a gyógyulásomhoz szükségem lesz a kávémra és ő segíteni fog nekem a talpra állásban.

Így születik egy hagyomány

Az eset után a szélesebb családi körben, valahányszor az egyikünk megbetegedett, mindig egy bögre kávét kapott attól a rokontól, aki meglátogatta. Ha nem kávét, akkor kávés csokit, vagy gyertyát, szappant, ilyesmiket. A kávé vált nálunk a gyógyulás és az egészség szimbólumává. Ezért nem meglepő, hogy most, amikor Tomi unokaöcsénk komoly kapcsolatban kezdett, és mi nagyon bizakodóak vagyunk, mert mindenki kedveli a választottját, elhatároztuk, hogy családunk legújabb tagját is egy ilyen hagyományos ajándékkal üdvözöljük.

Mivel Anna csak nemrégiben költözött be az új albérletébe, utánakérdeztünk, hogy milyen berendezési tárgyaknak van hiányában. Kipuhatolóztuk, hogy még nincs kávéfőzője. Ez neki ugyan pech, de nekünk szerencse! Mert hát mivel is fejezhetnénk ki jobban irányában a köszöntésünket a kávé témakörén belül, ha nem egy olyan eszközzel, ami elkészíti azt! Így jelezhetjük felé, hogy a jövőben szeretnénk, ha ő is részt venne a mi családi játékunkban. Azt tudjuk róla, hogy nagyon szeret a konyhában lenni, imádja az egészséges konyhát és rengeteget főzőcskézik. Ezért az sem volt mindegy, hogy az ajándékunk hogyan néz ki. Kettős üzenetet kellett magában hordoznia. Egyrészről üzentük neki a családba való befogadását, másrészről, hogy tudjuk és ismerjük a szenvedélyét, és ezt is tiszteletben tartjuk.

Rengeteg kávéfőzőt találtunk és megkértük Tomit is, hogy segítsen nekünk a választásban. Arról az oldalról válogattunk, ahonnan a múlt évben már többször rendeltünk kávéval kapcsolatos dolgokat. Ez az oldal az utóbbi években kézről kézre járt a rokonok között. Szerencsére elég nagy választékkal bír, így egymásnak is választhatunk ajándékot róla, mert kicsi az esélye annak, hogy belebotlunk egymás ajándékaiba. Arról nem is beszélve, hogy mi elég tudatosan vásárolunk, ezért mindig pontos paramétereket adunk meg a keresőben, így nem kóválygunk el más irányba. De tudom, hogy Teó nagybátyám például pont a kóválygás miatt kedvelte meg ezt a termékgyűjteményt. Ő kifejezetten azt szereti benne, hogy kiválaszthat több kategóriát és együtt láthatja maga előtt a kecsegtető lehetőségeket. Különböző igényeink vannak, és ez a weboldal képes kiszolgálni ezeket. Örülök, hogy most már Anna is részese lett ennek a körforgásnak.

Eddig magunknak egymás között ilyen nagyobb ajándékra nem volt szükségünk, de az egyik rokon említette, hogy látott ilyet, mikor a nagyszülőknek keresett valami apróságot a legutóbbi influenzajárvány után. Miután kiválasztottuk a megfelelő gépet, megrendeltük és egyenesen Anna új albérletébe postáztuk az alábbi üzenettel: „Isten hozott új otthonodban, drága barátnénk!” Ismeri az „első kávé”történetét, azért bíztunk benne, hogy érteni fogja az üzenetet.

Néhány nappal később, pont úgy, ahogy ígérte a szolgáltató, meg is kapta a csomagunkat. Nagyon meglepődött, mert nem számított ilyen kedveskedésre új családjától. Miután kipróbálta a gépet, felhívott minket, hogy elújságolja az első otthoni kávéját. Nagyon könnyen be tudta üzemelni már az első nap több adag kávét lefőzött vele, mert áthívta a barátnőit is, hogy megnézzék az új lakást, kicsit segítsenek berendezkedni és természetesen, hogy igyanak egy jó kávét! Mi pedig örültünk, hogy a sok lehetőség közül, amit az oldal felkínált, nem a kisebb kétszemélyes eszközt választottuk, hanem inkább egy olyat, ami nagyobb mennyiséget képes lefőzni egyszerre. Természetesen el kellett árulnunk a kávéfőző lelőhelyét, hogy ő is beszállhasson a kávéláncba. Arról nem is beszélve, hogy a barátnői is állandó mozgásban vannak, egyik albérlettől a másikig élnek és eddig nem találtak olyan kompakt gépet, amit vihetnének magukkal, így nekik is jó szívvel ajánlhattuk az internetes ajándékboltot, ahonnan mi is vásárolni szoktunk.

Látogatás a frissen berendezett lakásban

Amikor aztán Anna úgy ítélte, hogy új albérlete fogadóképes, már nem csak a barátnők számára is, apránként meghívta a családunk tagjait is, hogy nézzünk körül nála. A lakás nem túl nagy, ezért sok embert nem tud egyszerre vendégül látni. Nagyon helyesen berendezte, mindennek megvan a helye. Az ajándék főző is nagyon jól passzol az ő retrós sítusához és a konyha extravagáns csempéihez. Többek között ezért is volt szerencsés, hogy Tomi is jelen volt a gép megrendelésekor. Nem is kérdés, hogy egy kávé is lefőzésre került, de amíg készült én elszaladtam az illemhelyre. Ügyetlenségemben a mosdóból kifelé jövet jól bevágtam a könyökömet a kilincsbe és hangosan feljajdultam. Mire kiértem a konyhába, már ott várt egy csésze finom fekete, mellette pedig egy cetli hevert: „Szebb napokat a könyöködnek, drága barátném!”