Hol vannak a bukósisakok

Hol vannak a bukósisakok

A gyerekek egyik kedvenc játéka a lego. Azt hiszem nem kell senkinek sem bemutatni az apró kockákból álló játékokat, hiszen évtizedes hagyománya van. Amúgy még soha nem gondolkodtam rajta, de igen csak kíváncsi ennék r, hogy vajon mikor is adták ki az első ilyen játékot, és vajon milyen is lehetett? Mennyire tér el a maitól, hiszen ma már minden olyan élethű, még a játékok is.

Szóval, miután ez a kedvenc, így ha valami alkalom van, mindig a legújabb játékot kell megvásárolni. Igaz van közte egy két igen csak húzós árú nagyobb csomag, ezeket alkalmakra szoktam tartogatni, mint a születésnap, vagy a karácsony. A te gyerekeid szeretnek ezzel a játékkal játszani?pull-25799_640

Emlékszem, még az én időmben is voltak ilyen játékok Igaz nem mondanám magamat öregnek, de még a gyerekeim is játszanak azokkal a játékokkal. Hogy örültek, mikor a mamához mentek egyik alkalommal és felfedezték a bőröndben lapuló játékot. Én már el is felejtettem, hogy az még megvan Még én is meglepődtem, mikor mentem értük, és megláttam, hogy mivel játszanak.

Azt gondolom, minden felnőttben van valami gyermeki én, így bennem is volt is, és lesz is még sokéig szerintem. Hogy miben nyilvánult meg? Ez egészen egyszerű, mert amikor megláttam, még én is leültem építeni közéjük. Azt hiszen ez tetszett nekik a legjobban az egészben. A mai napig, ha időm engedi, és ők is játszanak vele, akkor leülök én is egy kicsit építeni.

Sok szempontból hasznosnak találom. Az építés fejleszti a finom motorikát, az agyat, és a képzeletet is, hogy most éppen mit is lehetne építeni?. Sokkal többre becsülöm, mint bármelyik másik játékot. Ezen felül minden annyira valósághű, még a bukósisakok is a kis motoros emberekkel együtt. Persze mindig ezek a legkisebb tárgyak tűnnek el a játékból először, aztán lehet őket keresni. Azt szeretem benne, hogy mennyire figyelnek minden apró részletre. Kevés olyan játék van, ami ennyi időn keresztül fen tud maradni, és még leköti mindegyik generációt.