Tegyünk egészségünkért természetes alapanyagokkal!

A legújabb, papagájtartók körében végzett kutatások szerint a különböző vegyszereket és adalékanyagokat tartalmazó illatgyertyák használata komolyan veszélyeztetheti a madarak egészségét. Nálunk, embereknél szerencsére nem ennyire drasztikus a helyzet, de azért nekünk sem árt odafigyelni, hogy mikor mit lélegzünk be, illetve mit viszünk be a szervezetünkbe, akár csak kis mennyiségben is. A szmog ellen kisemberként persze nem sok mindent tehetünk, ha a városban élünk. Majd 200 év múlva tisztább lesz a levegő és tovább fogunk élni, ha ma megvesszük a napelemet, hát köszönöm szépen!

Bizonyos esetekben viszont nagyon is van ráhatásunk arra, hogy milyen vegyszerekkel érintkezzen leginkább a bőrünk. A bőr ugyanis a legnagyobb szervünk, amely a legfőbb védelmünk is egyben. A különböző szappanok, testápolók és tusfürdők korábban főként természetes anyagokból készültek. Bár számos gyártónak ma is vannak ilyen irányú törekvései, a tömegtermelés ma már szinte mindenhol szükségessé tette a káros adalékanyagok használatát is. Ha azt szeretnénk, hogy bőrünk egészséges maradjon, érdemes minél természetesebb szappanokkal és kozmetikumokkal ápolni azt.

A pipereporta.hu pontosan ebben segít nekem már évek óta. Az egész ott kezdődött, hogy a férjemnek szerettem volna venni ajándékba egy márkás tusfürdőt. Tudtam, hogy drága, de úgy voltam vele, hogy az nem baj, egyszer ki tudom fizetni! Viszont amikor megláttam az összetevők listáját, majdnem elszédültem. Ennyi káros, egészségtelen mű vegyszert ennyiért? Na azt biztos, hogy nem! Inkább utánanéztem, hogy hol kapok hasonló illatolajat, amit bele tudok keverni a saját készítésű szappannomba. A pipereporta.hu-n mindent megtaláltam, amire szükségem volt, ráadásul még lett egy új hobbim is.

A pipereporta.hu-n ugyanakkor gyertya viasz vásárlás is történhet, mivel a gyertyakészítéshez is számos alapanyaggal és kiegészítővel rendelkezik az oldal. Azt nem tudom garantálni, hogy az itt vásárolt dolgokból készült gyertyák a madarak számára is jók lesznek, habár vannak 100% tisztaságú illatolajaik is, amelyeket használhatunk gyertyakészítés közben, abban viszont biztos vagyok, hogy ha mi magunk készítjük el otthon az illatos gyertyákat, akkor sokkal kevesebb káros vegyszer kerül majd bele. Tulajdonképpen csakis azok lesznek az alapanyagok, amelyeket mi megrendelünk előtte a pipereporta.hu oldalról.

gyertya viasz vásárlás

A gyertya viasz vásárlás során választhatunk a webshop kínálatából színezőket, illatolajokat, valamint egyéb kiegészítőket is az elképzelt projekt megvalósításához. A kész termékeinket akár ajándékba is tudjuk adni. Javaslom, hogy ebben az esetben mindig használjunk az alkalomhoz és a megajándékozott személyiségéhez illő színeket és illatokat. Attól nem kell tartanunk, hogy nem fogunk ilyet találni, mert valóban bőséges a választék.

A pipereporta.hu-n az akciókat is érdemes figyelni, illetve azt is, hogy mostanában töltöttek-e fel egy-egy új blogbejegyzést vagy videót. Ezek a tartalmak amellett, hogy szórakoztatóbbá teszik a vásárlást és a webshopban eltöltött időt, még hasznosak is tudnak lenni mind kezdők, mind pedig haladók számára. Még ha régebb óta kézműveskedünk is, akkor sem mondhatjuk el soha magunkról, hogy nincs olyan, amit még nem láttunk, és többé már nem tudnak nekünk újat mutatni.

Mivel a kreativitás határtalan, a pipereporta.hu termékeinek összes kombinációját sem sikerült még senkinek megalkotnia ezidáig. Ha tehát kreatívkodni támadna kedvünk, egy jó pár órát egész biztosan sikerül majd szórakozva eltöltenünk. Ezáltal egészségünkre is vigyázunk, egyrészt mivel addig sem valamilyen sugárzó képernyőre tapad a szemünk, másrészt pedig bőrünk és környezetünk jóllétéért is sokat tehetünk, ha jobban megnézzük, hogy milyen alapanyagok kerülnek az általunk használt termékekbe.