Villanybojlerre váltottunk a tudatosság jegyében

Már esett arról szó korábban, hogy az egészséges életmód mellett, a környezettudatos látásmód is nagyon fontos dolog. Manapság hódítanak a napelemes rendszerek, és ennek köszönhetően sokan villannyal működő eszközökre váltanak. Mi is így tettünk, miután felkerült a tetőre a napelem, mert így sokkal takarékosabban tudjuk előállítani a meleg vizet, ráadásul az sem elhanyagolható szempont, hogy ez sokkal környezetbarátabb megoldás, így hozzá tudunk járulni, hogy leszármazottaink sokkal egészségesebb környezetben élhessenek majd.

villanybojler szerelőÉn különösen örülök neki, hogy kikerült a fürdőszobából a régi gázbojler, mert féltem tőle, meg mondom őszintén. Van egy rossz emlékem. Még gyerek voltam, és a nagyszüleimnél voltam vendégségben, A nagymamám egy jó nagy kád vizet engedett nekem, és ott pancsoltam, de valamiért a bojler úgy döntött, hogy feladja a szolgálatot, és egy nagy durranás után megadta magát.

Óriási volt az ijedtség, azóta is szoktam néha ezzel az eseménnyel álmodni, így mikor beköltöztünk a mostani házunkba, abszolút a fejembe vettem, hogy elsők között a bojlert fogom lecseréltetni villanyra. A párommal egyeztetve ezt összekötöttük egy napelem szereléssel is, így nem csak biztonságosabbnak érzem a helyzetet, de spórolunk is sokat.

Az egyetlen nehézséget az okozta, hogy megfelelő villanybojler szerelőt kellett találnunk, aki gyorsan és biztonságosan kivitelezi nekünk a munkát. Mivel manapság nem egyszerű jó szakembereket találni, nagyon féltünk, hogy mi is hoppon maradunk, de szerencsére egy ismerős házaspár tudott ajánlani egy megfelelő céget, akik nagyon precízen beszerelték az új bojlerünket, és ha esetleg a későbbiekben felmerülne vele probléma, javítást is tudnak vállalni, ezért tényleg, teljes mértékben biztonságban érzem magam.

Egy több gyerekes háztartásban nem megengedhető, hogy ne legyen meleg víz, mert mindenhez kell, de főleg a fürdetéshez. Hallottam a barátnőméktől, akik a villanybojler szerelőt ajánlották, hogy ők egyszer napokra meleg víz nélkül maradtak, és az volt élete leghosszabb pár napja, mert folyamatosan melegíteni kellett a tűzhelyen a vizet, és ez jelentősen megterhelte őket. Nem is tudom, hogy régen, nagymamáink hogyan bírták, mikor nem csak melegíteni, de hordani is kellett a vizet a kútról.

Nagy szerencse, hogy nekünk erre már nem kell energiát fordítanunk, és egy kényelmes és most már biztonságos életet élhetünk, a házban a meleg vízzel. És ha ennek a költsége is alacsonyabb, az maga a főnyeremény!